A.E.Dor Crystal Decanter Cognac 0,7 l
Kód: 1202870Související produkty
Detailní popis produktu
A.E. DOR Cognac Crystal Decanter je mistrovským dílem mezi koňaky. Jedná se o složení nejlepších francouzských koňaků z oblasti Grande Champagne, které strávily minimálně 45 let v dubových sudech. Na první pohled zaujme plná jantarová barva, ve smyslné chuti vystupují na povrch zejména ovocné tóny, závěr je pak robustní ale zároveň velmi jemný. Výjimečnost tohoto produktu podtrhuje robustní karafa, která je netradičně uložena v koženém pouzdře.
Informace o alergenech. Koňak, konak, conak, napoleon, cognac

Expres po Praze

Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V roce 1858 se Amédée-Edouard Dor, potomek staré rodiny z Cognacu, pustil do neobvyklého a náročného úkolu, který mu zabral celý život. Jeho vášní a zároveň úkolem, který si vytyčil, bylo najít ten nejlepší koňak. S houževnatým odhodláním hledal, vybíral a sbíral ušlechtilé koňaky.
Počátek značky A.E.Dor
Vybrané koňaky z oblasti Grande Champagne nechal zrát po desetiletích (70 a více let) v dubových sudech bez jakéhokoliv zásahu lidské ruky, aby je poté pečlivě přelil do demižonů. Zapečetil je neprodyšně voskem, aby mohly být nadále uchováván a konzervovány v nezměněném stavu. Dnes tyto skleněné nádoby plné vzácných nektarů dřímají v tajném sklepě zvaném "Paradise", který se od jeho vzniku nachází stále ve stejném stavu. Jsou pýchou společnosti, dědictvím, a každý takový ročníkový koňak pochází zpravidla z doby před úderem obávané fyloxéry v roce 1874. I po více než půldruhého století uchovávají svůj vzácný obsah v neporušeném stavu a přispívají tak k celosvětové proslulosti značky A.E.Dor.
#ShowMore#
Sklizeň vinné révy
Réva je vysazena v průměrné vzdálenosti 3 metry, přičemž všechny druhy řezu jsou povoleny. Nejčastěji se však používá "Guyot double". Na několika vinicích se stále pokračuje v ruční sklizni, ale na naprosté většině se již používá sklízecí stroj. Tyto stroje, které jsou na trhu již více než třicet let, dnes dokonale vyhovují požadavkům vinařů v regionu. Sklizeň může začít, jakmile hrozny dosáhnou zralosti, zpravidla na začátku října, a končí obvykle na konci téhož měsíce.
Lisování, kvašení a zrání
Hrozny se lisují ihned po sklizni v tradičních horizontálních nebo pneumatických lisech. Průběžné šroubové lisy nejsou povoleny. Získaná šťáva se ihned fermentuje. Je zakázáno přidávání cukru. Lisování a fermentace je pečlivě sledována, protože mají rozhodující vliv na konečnou kvalitu „eau de vie“. Koňak, neboli vinná brandy, je živý produkt. Během dlouhého pobytu v dubových sudech, chráněných sklepy, získá díky neustálému kontaktu s okolním vzduchem přirozeně to, co potřebuje k tomu, aby získal finální barvu a buket. Zrání je nezbytnou operací, aby se z „eau-de-vie“ stal koňak, a probíhá v sudech o objemu 270 až 450 litrů. Přirozená vlhkost sklepů, v nichž jsou sudy uloženy, je jedním z rozhodujících faktorů zrání, protože ovlivňuje odpařování. Pokud je nastolena rovnováha mezi vlhkostí a suchostí, „eau-de-vie“ se postupně zjemňuje a harmonicky stárne.