27. a 30. prosince otevřeno 9:00-19:00. Silvestr 31. 12. OTEVŘENO 9:00-15:00. Státní svátky 24.-26.12. + 1.1. 2025 -zavřeno a po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Užijte si sváteční pohodu.

Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g

Kód: 3007203
Značka: Ajala
98 Kč 2 177,78 Kč / 1 kg
Skladem do 2 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ajala je čokoláda z výběrových kakaových bobů z odrůdy Criollo pocházejících z ekologicky šetrného zemědělství v BIO kvalitě z Peru. Tato odrůda je velmi vzácná (pouze 3 % světové produkce) - je to původní odrůda kakaovníku, kterou používali již staří Mayové. Boby z této odrůdy mají unikátní chuť s jemnými tóny ovoce, oříšku, karamelu a vanilky.

Ajala chocolate je brněnská manufaktura na ruční výrobu čokolády podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru (které si výrobci sami šetrně praží a mezi žulovými kameny melou) a cukrové třtiny.

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, mandle. 

Informace o alergenech.

Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárkové čokolády
Výrobce: Ajala

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Celé dobrodružství brněnských zakladatelů této populární značky začalo ochutnáním poctivé čokolády z Guatemaly. A právě tato mayská čokoláda pro ně byla neskutečným zážitkem – absolutní nadšení se střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky můžeme říct, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si doposud kupovali. Začali se tedy o čokoládu více zajímat a zjistili, že v Evropě není snadné získat pravou a poctivou čokoládu. Nebo že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše je inspirovalo k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE

   #ShowMore# 

Historie čokolády Ajala

Ajala znamená v mayském jazyce probuzení a přesně takové pocity by vám tato malá manufaktura ráda předala. Aby vás už první kousek čokolády překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání. V posledních letech je stále více oblíbené kombinovat rum s tmavou čokoládou a k tomu je čokoláda z Guatemaly jako stvořená.

"Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími čokoládu a zodpovědným přístupem se starat o blaho naší planety." – Ajala Chocolates