Appleton Rare Blend 12 Y.O. 0,7 l
Kód: 1287997Související produkty
Detailní popis produktu
Appleton Rare Blend 12 Y.O. je destilovaný v tradičních kotlíkových destilačních přístrojích a následně namíchaný z rumů starších 12 let. Má zářívě bronzovou barvu. V aroma můžeme cítit tóny vlašských ořechů, muškátového oříšku, pomerančové kůry a vanilky. Chuť je plná a bohatá, s tóny máslových bonbonů a tmavého cukru. Závěr je hořko-sladký. Appleton Rare Blend patří mezi jamajské rumy.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 43 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | 12 let |
Výrobce: | Appleton |
Země: | Jamajka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rumová palírna Appleton se řadí mezi jedny z nejstarších na světě. Výjimečné a komplexní rumy, které mají své fanoušky po celém světě, jsou na ostrově vyráběny po více než 270 let. Na Jamajce se zároveň jedná o nejstarší nepřetržitě fungující palírnu. Za dlouhou dobu své existence získal Appleton pověst špičkového rumu vyráběného tradiční metodou a poctivým zráním, díky čemuž se právem řadí mezi nejvyhlášenější rumové značky na světě. Za zmínku stojí také domněnka, že palírna existuje o více než 100 let déle a to konkrétně do roku 1655, kdy Jamajku převzal od Španělska anglický král. Na obsazení se podílel Francis Drake, který odměnou dostal území, na němž se palírna nachází.
#ShowMore#
Palírna rumu Appleton se ukrývá v údolí Nassau v srdci Jamajky ve farnosti St. Elizabeth. Podmínky pro pěstování cukrové třtiny a výrobu rumu jsou zde ideální z klimatického i geologického pohledu. Místní vápencové půdní podloží přirozeně filtruje pramenitou měkkou vodu ze které se rum vyrábí. V celkové filozofii palírny se odráží úcta k tradičním výrobním postupům, ale také úcta k přírodě a s tím spojená ekologie. To vše se podepisuje na výsledné chuti rumů.
Srdcem každé palírny je vrchní master blender, který stojí za výsledným chuťovým profilem. U palírny Appleton stojí za tímto procesem Joy Spencer, která se stala v roce 1997 první ženou s titulem Master Blender na světě a nutno říct že svůj um prezentuje s velkým úspěchem.