Vážení zákazníci, dne 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Po tyto dny nebude probíhat ani distribuce objednávek. Užijte si volno. Váš tým bestdrink.cz

Coloma Coffee Liqueur 0,05 l

Kód: 1952440
Značka: Coloma
160 Kč 3 200 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

MINIATURA

Coloma Coffee Liqueur je výjimečný kávový likér z Kolumbie, vyráběný na rodinné Haciendě Coloma. Tato hacienda leží v oblasti Fusagasugá, známé pěstováním kvalitních zrn odrůdy Excelso-Arabica. Pro likér se pečlivě vybírají ta nejlepší zrna, která se mísí s prémiovým kolumbijským rumem, čímž vzniká nápoj s hladkou texturou a bohatým chuťovým profilem. Aroma i chuť přináší tóny čerstvě pražené kávy, čokolády, vanilky a jemného dřeva.

Informace o alergenech.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mini alkohol
EAN: 7702559863930
% alkoholu: 25
Druh miniatury: Likéry
Výrobce: Hacienda Coloma

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Hacienda Coloma je rodinné sídlo společnosti ležící v nadmořské výšce 1700 metrů v hornaté části Kolumbie necelých 90 minut cesty autem od Bogoty. V blízkosti se nachází nádherný národní park Sumapaz s nedotčenou přírodou. Hacienda byl původně vyhlášená především pěstováním a výrobou skvělé kávy, posléze také výrobou kávového likéru. Po roce 2005 kolumbijská vláda povolila výrobu destilátů i soukromým společnostem. Majitelé haciendy, rodina Constainova, se nadšeně pustili do výroby destilátů a obohatili své portfolio o unikátní prémiové rumy.

 #ShowMore#

Na jejich výrobě se podílejí také dvě ženy – master blenderky – Sandra Reategui a Judith Ramirez. Rum Coloma je vyráběn z melasy, která pochází ze dvou odrůd cukrové třtiny. Dlouhou dobu poté stárne a dozrává v sudech, ve kterých předtím zrál po bourbon. Na závěr je na několik měsíců přemístěn do sudů, ve kterých dozrával místní proslavený kávový likér. Tento neobvyklý finiš dodává rumu zajímavou dochuť a obohacuje ho o zajímavou vůni.

 

Na haciendě se také stále věnují produkci kávy a pro zájemce připravují zajímavé exkurze včetně možnosti ubytování. Prohlídka začíná v pěstírně kávy, pokračuje přes kávovou plantáž a další zastavení je v „Beneficiaderu“. To je místo, kde se kávová zrna myjí, suší a přebírají. Následuje asi nejdůležitější krok při výrobě kávy: pražení. To je pomalý a tradiční proces, který dodává kávě její charakteristickou barvu a také konečnou vůni a chuť.