Coloma Single Batch 2010 0,7 l
Kód: 1338255Související produkty
Detailní popis produktu
Rum Coloma Single Batch je nová velmi limitovaná edice z rodinné palírny a obsahuje ty nejlepší rumy z roku 2010. Byl stočen v sudové síle 61%, aby vynikla jeho plná chuť a osobitost. Pouhých pár desítek láhví v ČR.
Aroma rumu Coloma Single Batch je intenzívní a bohaté, nabízí osvěžující tóny eukalyptu, sladkého koření, mléčné čokolády, lehce vypraženého dřeva, vanilky, ale i čerstvě uvařené kávy, datlí a také zjevně patrného závanu javorového sirupu a třtinového cukru. Chuť je plná, přirozeně sladká, s tóny vanilky, kávy a dubu a na patře rozvíjí stopy plně zralého ovoce. Dokončení je dlouhé a intenzívní.
Tento mimořádný rum je vyráběn z melasy pocházející ze dvou různých odrůd cukrové třtiny, po destilaci dozrával v sudech. Coloma Single Batch cask strenght 2010 je skutečným velmi limitovaným rodinným pokladem, bylo ho vyrobeno pouhých 12 sudů po bourbonu. Po dlouhém zrání byl rum ještě 30 dní dostařován v malých sudech po místním oblíbeném kávovém likéru, což je unikátní know-how haciendy. Výrobu tohoto mimořádného rumu mají v palírně plně pod svou kontrolou dvě ženy - master blenderky - Sandra Reategui a Judith Ramirez.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 61 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | 12 let |
Země: | Kolumbie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Hacienda Coloma je rodinné sídlo společnosti ležící v nadmořské výšce 1700 metrů v hornaté části Kolumbie necelých 90 minut cesty autem od Bogoty. V blízkosti se nachází nádherný národní park Sumapaz s nedotčenou přírodou. Hacienda byl původně vyhlášená především pěstováním a výrobou skvělé kávy, posléze také výrobou kávového likéru. Po roce 2005 kolumbijská vláda povolila výrobu destilátů i soukromým společnostem. Majitelé haciendy, rodina Constainova, se nadšeně pustili do výroby destilátů a obohatili své portfolio o unikátní prémiové rumy.
#ShowMore#
Na jejich výrobě se podílejí také dvě ženy – master blenderky – Sandra Reategui a Judith Ramirez. Rum Coloma je vyráběn z melasy, která pochází ze dvou odrůd cukrové třtiny. Dlouhou dobu poté stárne a dozrává v sudech, ve kterých předtím zrál po bourbon. Na závěr je na několik měsíců přemístěn do sudů, ve kterých dozrával místní proslavený kávový likér. Tento neobvyklý finiš dodává rumu zajímavou dochuť a obohacuje ho o zajímavou vůni.
Na haciendě se také stále věnují produkci kávy a pro zájemce připravují zajímavé exkurze včetně možnosti ubytování. Prohlídka začíná v pěstírně kávy, pokračuje přes kávovou plantáž a další zastavení je v „Beneficiaderu“. To je místo, kde se kávová zrna myjí, suší a přebírají. Následuje asi nejdůležitější krok při výrobě kávy: pražení. To je pomalý a tradiční proces, který dodává kávě její charakteristickou barvu a také konečnou vůni a chuť.