Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Kód: 1342170
Značka: Depaz
1 799 Kč 2 570 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Depaz Grande Réserve XO je směs rumů, které zrály 8 až 10 let. Rum výjimečné chuti s výraznými, ale přitom nádherně vyváženými tóny. Ideální digestiv po večeři servírovaný spolu s dobrým doutníkem nebo kávou z čerstvě namletých kávových zrn.

Informace o alergenech.

Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rumy
% alkoholu: 45
Objem: 0,7 l
Stáří: X.O.
Výrobce: Depaz
Země: Martinique

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Historie palírny Depaz je jednou z nejdelších ze stále fungujících palíren na Martiniku. Nejstarší zmínky o výrobě rumu na stejném místě zmiňují již rok 1651. Zajímavostí také je, že po celou dobu jsou zde vyráběny čistě Agricole (zemědělské) rumy. Jen jednou byla výroba přerušena na delší dobu. Erupce sopky v roce 1902 zničila palírnu i plantáže cukrové třtiny. O znovu otevření se zasloužil Viktor Depaz, který jako jeden z mála (některé zdroje uvádějí že jako jediný) neštěstí přežil. Díky jeho nadšení byla palírna roku 1917 znovu otevřena a výroba karibského rumu se opět mohla naplno rozjet.

   #ShowMore# 

Právě již zmíněná vulkanická půda dělá rum Depaz mimořádným. Martinik se může pyšnit perfektními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny a v okolí hory Mont Pelée tak má cukrová třtina vše, co potřebuje: dostatek srážek v průběhu celého roku, hřejivé slunce a jemnou vulkanickou půdu. Díky jemnosti podloží může cukrová třtina zakořenit velmi hluboko a dochází tím k většímu hromadění cukru. Rum Depaz se také může označovat jako AOC. Takto označené rumy musí být vyráběny jak v ideálních podmínkách (vulkanické podloží, dostatek slunce i vody), ale navíc celý proces výroby probíhá za dodržování tradičních podmínek a za dohledu mužů a žen z palírny Depaz. A ti jsou skutečnými mistry ve svém oboru.

Tím pomyslně největším mistrem je Master Blender, který díky svým vytříbeným chutím a čichu stojí za finálními produkty. Musí bedlivě sledovat celý proces výroby, a to od sběru cukrové třtiny, fermentace až po zrání. Musí také dohlížet nejen na výběr správných sudů, ve kterých bude rum zrát. Vybírat tedy nejen nové sudy, ale také sudy použité, ať už v nich zrálo sherry, whisky nebo bourbon. A samozřejmě na stupeň jejich vypálení. V palírně Depaz je tímto mistrem Nora Carrion Martinez. Ta jako jedna z žen v čele rumových palíren dokazuje, že se v tomto donedávna čistě mužském oboru stále více žen dostává do těchto prestižních pozic. Dalším příkladem může být například Trudiann Branker z palírny Mount Gay na Barbadosu, případně Lorena Vásquez z dnes již legendární palírny Zacapa.