DOM Weissburgunder Qualitatswein trocken 0,75 l
Kód: 2625350Související produkty
Detailní popis produktu
Weissburgunder neboli Rulandské bílé je společně se známějším Rieslingem ideální odrůdou pro Moselskou oblast, konkrétně vinice kolem řeky Saar. Unikátní vlastnosti této odrůdě, na rozdíl od většiny produkce burgundských odrůd, dodává bohatá přítomnost břidlice v půdě. Břidlice dodává vínu jedinečnou vůni a chuť plnou jemnosti, elegance a vyváženosti. Skvěle se hodí k rybám, lehkým masům nebo těstovinám.Ideální podávat při 8-10°C. Fermentace probíhá v nádržích z nerezové oceli při řízené teplotě. Víno několik měsíců leží na kalech a před samotným lahvováním prochází jemným filtračním procesem. Zbytkový cukr: 8,1 g/l. Kyseliny celkem: 5,7 g/l (může se lehce lišit ročníkem).
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Na strmých svazích řek Mosel, Saar a Ruwer se nalézají nejstarší a zároveň nejkvalitnější vinice v Německu. Mírné klima a rozmanitost půdy, která je převážně břidlicového charakteru, poskytuje ideální podmínky pro pěstování a výrobu toho nejlepšího Ryzlinku rýnského. Svou jedinečnou kvalitou si získal mezinárodní uznání. A společnost Bischöfliche Weingüterrier Trier přispívá svou činností k uchování a kultivaci této jedinečné lokality.
#ShowMore#
Počátky nového vinařství
V roce 1966 došlo ke sloučení tří významných vinařství v této oblasti – Bischöfliches Konvikt, Bischöfliches Priesterseminar a Hohe Domkirche. Byl tak položen základ dnešnímu vinařství Bischöfliche Weingüter Trier. Celková plocha 130 hektarůje kombinací proslulých vinic okolo tří řek – Mosely, Saar a Ruwer. Nejkvalitnější vinice jsou: DHroner Hofberger (4,2 ha), Piesporter Goldtröpfchen (1,3 ha), Scharzhofberger (6,3 ha), Kanzemer Altenberg (5,9 ha) a Ayler Kup (10,2 ha). Na stráních okolo řeky Ruwer leží vinice Kaseler Nies´chen (3,1 ha). Dostatek kvalitních a rozmanitých vinic umožňuje společnosti produkovat skvělé rýnské ryzlinky odlišných charakterů. To činí z tohoto vinařství v moselském regionu vyhledávanou a velmi oblíbenou adresu. Od roku 2003 vinařství Bischöfliche Weingüter Trier vlastní také jedinečné vinice Friedrich-Wilhelm-Gymnasium.
Moselské víno
Moselská vína jsou proslulá svojí komplexností, která reflektuje samotnou přírodu. Na jedné straně je drsná krajina strmých břidlicových svahů a na straně druhé bujně zarostlé keře vinné révy. Vzájemně se tyto vlivy dostávají do dokonalé harmonie a výsledkem je jemný moselský ryzlink. Ovocná kyselinka a komplexní vůně přináší dokonalé kulinářské potěšení. Rozsáhlá kolekce vín sestává z řady DOM, která zastupuje typické regionální odrůdy hroznů, dále moselský riesling v klasickém kabinetním stylu, a nakonec i vína z prestižních vinic jako jsou DhronerHofberger, Scharzhofberger nebo KaselerNies´chen. Sekty a šumivá vína se v Bischöfliche Weingüter Trier vyrábí tradiční metodou kvašení v láhvi. Mezi takové patří Dom Riesling Sekt brut, Ayler Riesling Sekt brut nebo Scharzhofberger Sekt brut.
Cesta k budoucnosti
Od roku 2010 razí na vinicích a ve sklepích ředitel a enolog vinařství Bischöfliche WeingüterTrier Dr.Karsten Weyand motto: „méně je více“. Jeho hlavním cílem je neustále zvyšovat kvalitu vín a zároveň vyzdvihovat jejich mimořádné a typické vlastnosti. To, že společnost vznikla spojením tří legendárních lokalit s odlišnými vlastnostmi vína, je vidět od roku 2011 i na novém pojetí presentace vinařství. Logo nyní kombinuje nejen erby všech tří původních vinařství a vizuálně podtrhuje jejich spojenectví, ale nově také odráží design z roku 1902. Nové etikety pomáhají zákazníkům v orientaci v celé šíři sortimentu. „Pyramida vín“ ze společnosti Bischöfliche Weingüter Trier ukazuje přehledně celou řadu vín a poskytuje vodítko k porozumění jejich rozmanitosti.
Výroba
Vinařství Bischöfliche Weingüter Trier používá při výrobě vína trvale udržitelné metody, které chrání cennou půdu, podporují růst vinné révy ve správné rovnováze s okolní přírodou a tím dodávají dokonale zralé hrozny. Sklizeň se ze 70 % provádí ručně. Klaus Backens a Stephen Bigus jsou manažery rozsáhlých vinic celé společnosti a dbají všech aspektů šetrného vinohradnictví. Sklepmistr Johanes Becker nechává vinný mošt fermentovat zhruba z jedné třetiny v tradičních dubových sudech Fuder o obsahu 1000 litrů, zbývající část fermentuje v nerezových tancích. Sklepy společnosti mají rozlohu více než 30.000 čtverečních metrů, některé části pocházejí již z roku 600 našeho letopočtu. Nejstarší částí sklepů prochází starobylý vodovod pocházejí ještě z doby římské říše, který zásoboval vodou nedaleké císařské lázně Kaiserthermen.
Historie vinařství
V roce 1773 byl arcibiskupem Clemensem Václavem Saskem založen Bischöfliches Priesterseminar, původně pod jménem Seminariumlementinum. Nyní je to školící středisko římsko-katolické diecéze Trier pro kněží. Bischöfliches Priesterseminar má rozlohu 34 hektarů, včetně lokalit jako Erdneren Trepchen a Tritenheimer Apotheke na řece Mosele, vinici Kaseler Nies´chen na řece Ruwer a vinici Ayler Kup na řece Saar.
Hohe Domkirche (katedrála v Trevíru)
Hohe Domkirche, neboli Vysoká Katedrála, je nejstarší kostel v Německu a na sever od Alp. Císař Konstantin, který ve čtvrtém století poskytl pronásledovaným křesťanům azyl, nechal katedrálu postavit za přispění biskupa Agritiuse v letech 310-320. Budova byla považována za největší kostel římské říše. Její historie je úzce spjata s vinařstvím. Dokumenty z roku 1249 dokazují, že členové arcidiecéze byli během sklizně osvobozeni od svých běžných náboženských povinností. Hohe Domkirche má ve vlastnictví 6 hektarů půdy Scharzhofbergu v Sárské oblasti.