"Irská whisky" výroba
Výroba irské whiskey zahrnuje několik důležitých kroků, podobně jako výroba skotské whisky. Ječmen se nejprve rozmělní a smíchá s horkou vodou. Vzniklá směs, nazývaná sladina, fermentuje za pomoci přidaných kvasnic, které přeměňují cukry na alkohol. Poté se sladina destiluje obvykle ve třech krocích v měděných kotlích. Destilovaná whiskey dále zraje v dubových sudech po dobu minimálně tří let. Během zrání dochází ke změnám v chuti a vůni díky interakci s dřevem. Po zrání whiskey může být naředěna vodou a poté je připravena k lahvování.
Irská whiskey - oslava
Irská whiskey má i několik svých "významných dnů". Určitě nejznámějším je svátek svatého Patrika. Tento den se v Irsku mohutně slaví, irská whiskey teče proudem a zelená barva (symbol Irska) je všudepřítomná. Další významný den je 3.březen. Tento den byl zvolen jako Den irské whiskey a podobně jako na den svatého Patrika se vše točí kolem irské whiskey.