Kanadské whisky

Kanadská whisky musí být vyrobená v Kanadě a pro její výrobu je použita kukuřice (minimálně 50 %), žito, oves nebo pšenice. Musí zrát minimálně po dobu 3 let, obvyklá minimální doba je ale 4-6 let. Většina kanadských whisky je míchaných a obvykle mívají jemnější chuť než bourbony ze sousedících USA. Mají typickou chuť ovoce, karamelu, pepře a voňavého koření. Mezi nejznámější whisky patří Crown Royal, Canadian Club Classic, Black Velvet nebo Benjamin Chapman. Každá z těchto značek má své unikátní receptury a styl, který přispívá k pestrosti kanadských whisky.

   #ShowMore#

Whisky Kanada

Kanadská whisky se často vyrábí smícháním různých druhů whisky, a právě to jí dodává její charakteristickou jemnou chuť. Ve srovnání s bourbony nebo Tennessy whiskey ze sousedního USA má kanadská whisky tendenci být méně výrazná a jemnější. Její chuť je typicky obohacena ovocnými tóny, karamelovým sladem, jemným pepřem a voňavým kořením, které vytvářejí harmonický a vyvážený profil.

Historie kanadské whisky

Historie kanadské whisky sahá až do počátku devatenáctého století, kdy do Kanady přišlo mnoho skotských přistěhovalců. V té době se při výrobě whisky používalo především žito, které se v kanadském prostředí skvěle dařilo. Růst poptávky po kanadské whisky byl navíc podpořen zavedením prohibice v USA v období 1920-1933, což vedlo ke zvýšenému vývozu whisky z Kanady.

I přes slavnou historii a reputaci se kanadská whisky musela vyrovnat s výzvami, které přinesl globální trh s destiláty. Ve druhé polovině dvacátého století začala poptávka po alkoholu stagnovat a mnoho palíren bylo nuceno ukončit svou činnost. V současnosti funguje v Kanadě přibližně deset palíren specializujících se na výrobu whisky. Kanadská whisky je tak nejen odkazem na historii a tradici, ale také představuje jedinečný příklad kanadského umění destilace, které si získalo uznání a obdiv po celém světě.

Nejprodávanější

Benjamin Chapman Whiskey 7 Y.O.
 
1 360 Kč
1 položek celkem
Benjamin Chapman Whiskey 7 Y.O.
1 360 Kč
Kód: 1141600