Malteco 20 Y.O. Reserva Del Fundador 0,7 l

Kód: 1344030
Značka: Malteco
1 339 Kč 1 912,86 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Malteco Rum 20 Y.O. p. je dlouhodobě stařený panamský rum, který zraje 20 let v dubových sudech. Disponuje velmi výraznou chutí vanilky, tabáku a sušeného ovoce.

Informace o alergenech.

Malteco 20 Y.O. Reserva Del Fundador 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Malteco 20 Y.O. Reserva Del Fundador 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Malteco 20 Y.O. Reserva Del Fundador 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Malteco 20 Y.O. Reserva Del Fundador 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 20 let
Výrobce: Malteco
Země: Panama

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Malteco vznikla v roce 1930 v Guatemale. Za jejích zrodem stála rodina Botranů, kteří stojí i za další ikonickou značkou rumů – Ron Botran. Malteco bylo vyráběno v oblasti Quetzalteca, ve stejnojmenné palírně. To však platilo pouze do roku 2011, kdy palírnu převzala nadnárodní skupina Diageo, která se rozhodla veškerou pozornost věnovat svým dvěma vlajkovým značkám a to byl rum Botran a rum Zacapa.

   #ShowMore#

Z Guatemaly do Panamy

Výroba tedy musela být přesunuta jinam. Nakonec byla za novou palírnu vybrána Caribbean Spirits Panama Distillery v Panamě. S pomocí guatemalských "Maestros Roneros" se mu přesto podařilo zachovat guatemalský styl rumů, proto je na lahvích uvedeno "Ron al estilo de Guatemala".

 

 

Rum Guatemala

Guatemalský rum je založen především na použité surovině: třtinovém medu. Někdy se mu říká třtinový sirup, což je čistá šťáva z vařené a redukované cukrové třtiny, jakýsi mezistupeň mezi vesou (čistou šťávou) a melasou. Její výhodou je, že poskytuje jak čerstvé třtinové tóny, tak karamelizovanou chuť. Kromě toho je zajímavá i z hospodářského hlediska: zatímco čistá šťáva musí být zpracována a zkvašena do 24 hodin po rozkrojení třtiny, třtinový med lze skladovat mnohem déle. To umožňuje celoroční destilaci bez závislosti na ročním období. Po rychlém kvašení (24-48 hodin) se mošt destiluje v kontinuální koloně a dále zraje v sudech. Používají se lehce vypálené sudy z amerického bílého dubu, ve kterých předtím zrál bourbon.

 

Osobité rumy Malteco

Již v prvních rumech této řady objevíme zajímavou osobitost, která se výrazně vzdaluje stereotypům této kategorie destilátů. To je případ patnáctiletého rumu Reserva Maya, což je sladký, ale poměrně komplexní rum. Pětadvacetiletý rum Reserva Rara je oproti tomu více pražený, karamelizovaný a také sukovitější. Obecně můžeme Malteco označit za rumy s příjemně nasládlou, ale nikoliv vlezlou chutí, které si oblíbí zejména vyznavači ovocnějších a lehčích rumů.