Matusalem 23 Y.O. Gran Reserva 0,7 l

Kód: 1320015
Značka: Matusalem
1 399 Kč 1 998,57 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Matusalem Gran Reserve 23 Y.O. je luxusní rum, zrající metodou solera v dubových sudech po francouzském koňaku. Matusalem je původem kubánský rum, jehož výroba byla včas přesunuta do Dominikánské republiky a unikla tak znárodnění. Matusalem Gran Reserva 23 Y.O. nabízí opravdu unikátní požitek koňakového stylu v dokonalém vyvážení lehké rumové sladkosti. Jedná se tak o příjemně suchý, dokonale vyvážený a noblesní rum.

Informace o alergenech.

Matusalem 23 Y.O. Gran Reserva 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Matusalem 23 Y.O. Gran Reserva 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Matusalem 23 Y.O. Gran Reserva 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Matusalem 23 Y.O. Gran Reserva 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 23 let
Výrobce: Matusalem
Země: Dominikánská republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

 

Rum Matusalem se zrodil již před více než 150 lety. V roce 1872 vytvořili zakladatelé značky Matusalem značku s jediným cílem: najít nezapomenutelnou chuť, která by unikala trendům a stala se nadčasovou. Proto Benjamín a Eduardo Campovi spolu se svým partnerem Evaristem Álvarezem dali svému rumu jméno Matusalem podle biblické postavy, která žila 969 let.

Krátce po založení palírny rumu Matusalem nad ní přelétala hejna vlaštovek, které v ní dokonce hnízdily. To byl důvod proč si zakladatelé, kteří si považovali tohoto elegantního ptáčka pro jeho svobodného ducha, vybrali za nejlepšího představitele značky. Aby dodali výrobku legitimitu, vyobrazili vlaštovku se svitkem v zobáku, na němž bylo uvedeno slovo "ochranná známka".

   #ShowMore# 

Divoký život

Na počátku 20. století byla Kuba více než jen místem, kde se konaly okázalé večírky a turistický ruch zde zažíval zlaté časy. Santiago de Cuba na východě bylo v Latinské Americe místem, které velmi přálo podnikání. Vizionáři si z něj udělali svůj domov a zakládali zde své společnosti, které mnohdy existují dodnes. Santiago de Cuba zároveň nabídlo rumu dokonalý ekosystém, který mu umožnil zvýšit laťku a stát se vybroušeným destilátem, jak jej známe dnes.

Ostrov a rum

Šarm ostrova, jeho rušný noční život a nádherná architektura ve stylu art deco učinily z Kuby Paříž Ameriky. V období mezi 30. a 50. lety 20. století, kdy v USA platila prohibice, se stala ideálním cílem Američanů, z nichž někteří, jako například Ernest Hemingway, na ostrově dokonce žili. Během zlatého věku byl Matusalem nejoblíbenější karibský rum a stal se dokonalým partnerem pro vychutnání ostrovního ducha.

Dominikánské rumy Matusalem jsou vyráběny metodou solera, což je starobylá technika výroby španělského brandy a sladkého sherry. Velkým přínosem společnosti Matusalem pro celou kategorii rumů bylo, že se stala průkopníkem v použití tohoto systému při zrání rumu, díky čemuž je jeho chuť nesrovnatelná. Intenzitu vypalování sudů (neboli opekání) a míchání rumu řídí "Santiago Master Blender", což je pozice, která je od roku 1872 po generace přidělována vždy pouze jedinému členu rodiny.

Andělský podíl

Sudy pro zrání jsou také vybírány rodinou a zmíněným "Santiago Master Blenderem". Používají se tradičně lehce opálené, aby se dosáhlo jedinečných chuťových tónů Matusalemu a jeho chuťové konzistence. Mikroklima v Dominikánské republice a v Santiagu de Cuba je dosti podobné, což je hlavní důvod, proč bylo toto místo vybráno pro založení nového závodu na výrobu rumu Matusalem v roce 2015. Tento proces, nazývaný dynamické stárnutí, tedy směs sudů umístěných v různé výšce nad zemí, dává rumům velmi specifické vlastnosti s aromatickými a květinovými tóny. Velkou roli zde také hraje andělský podíl, což je asi 4,5 % alkoholu, který rum každoročně ztrácí odpařováním.