Metaxa AEN 0,7 l s podpisem
Kód: 1233510Související produkty
Detailní popis produktu
SKLADEM poslední kus. Karafa je podepsaná master blenderem Metaxa Costasem Raptisem při příležitosti uvedení třetí edice METAXA AEN Thre Generations v Praze v roce 2022.
Ze samého srdce METAXA pochází AEN, nejvzácnější řecký destilát, jaký byl kdy vytvořen. Za tímto starodávným slovem, které znamená „navždy“, se skrývá elixír z více než 200 směsí z původního sudu č. 1. Jedinečná láhev z limitované edice pouhých 1888 křišťálových karaf vyrobených na oslavu 120ti let historie značky! Metaxa AEN je jedinečný produkt, výjimečná investice, příležitost, která se nebude opakovat.
Metaxa zraje v čase. Její počátek objevíme v roce 1888, kdy Spyros Metaxa stvořil originální destilát plný hřejivého slunce Attiky. Už v této době se začala psát historie AEN, nápoje, který čekal mnoho let v těch nejhlubších sklepeních Metaxa na svůj triumf. Ten přichází dnes, 120 let po objevení receptury Metaxy.
Na oslavu 120tileté historie a mezinárodního úspěchu je na trh uveden ojedinělý produkt - Metaxa AEN. Pro celý svět bylo naplněno pouze 1888 křišťálových karaf drahocennou tekutinou legendárního Sudu číslo 1. Sud číslo 1 střeží dědictví Metaxy, je nejstarším z tisíců sudů ve sklepeních. Více než osmdesát let míchání a zrání těch nejlepších aux-de-vie, které pečlivě vybírá Blend master z něj činí symbol značky.
Metaxa AEN je obdařena mimořádně silným obsahem alkoholu 45,3 %. Vyniká teplou, výraznou a zaoblenou chutí s hlubokým mahagonovým zabarvením a bronzovými odlesky. Struktura je jemná, jako lehce tkané hedvábí a buket intenzivní, komplexní a velmi sofistikovaný.
Ručně vyrobený křišťálový dekanter zlacený dvaceti karátovým zlatem je důstojným ochráncem, jakého si tato vzácná tekutina rozhodně zaslouží. Láhev je velmi elegantní a jemná, stejně jako tekutina uvnitř. Každá nese své unikátní číslo. Skladem je poslední láhev, její číslo je 525.
K láhvi dostanete zdarma dvě originální sklenice METAXA AEN vyrobené z křišťálového skla, které podtrhují výjimečnost této investiční a sběratelské láhve.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Metaxa je tradiční řecký alkoholický nápoj, jehož historie sahá až do roku 1888, kdy Spyros Metaxas přivedl na svět vůbec první láhev této jedinečné řecké brandy. Netrvalo dlouho a Metaxa si začala budovat své skvělé jméno také mimo své domovské území. Jedinečnost nápoje Metaxa podtrhuje také fakt, že tento alkoholický nápoj tvoří mezi ostatními zrajícími destiláty zcela zvláštní kategorii.
#ShowMore#
Netradiční výroba
Základem produkce Metaxy je dvojitá destilace několika různých vín (hlavně ze sušených hroznů odrůd Savatiano, Sultana a Rhoditis). Výsledný destilát je uložen ve sklepích, v relativně malých (300-350 l), obvykle francouzských, zbrusu nových dubových sudech. Tím se zpomaluje přenos chuti mezi sudem a alkoholem v něm obsaženým, výsledkem je potom jemnější a rafinovanější chuť konečného výrobku. Některé z destilátů jsou přesunuty pro další zrání do velkých sudů a ty se pak používají do hlavní části směsi. Doba zrání může být od tří let (tři hvězdičky) do 30 let (Private Reserve). Naprostou špičkou je potom Metaxa AEN Three Generations, kterou namíchal dlouholetý master blender společnosti Costas Raptis.
Řecká brandy Metaxa
Ve druhé části procesu zrají bílá vína v použitých sudech od brandy Metaxa. Tím víno získá hlubokou karamelovou barvu s velmi bohatou vůní, charakteristických pro vína moschatto. Patří mezi ně vůně sušeného ovoce, levandule, bílých růží a náznaky různých koření. Výsledná chuť je bohatá a sladká. Třetí část procesu je nejvíce střeženým tajemstvím společnosti a jen málo lidí zná přesný postup a přesný recept. Směs je připravena z různých koření, růžových lístků a dalších rostlinných látek určených k aromatizaci. Konečný produkt má velmi komplexní a aromatické znaky, skládající se z vůní růží, pepře, bobkového listu, skořice a muškátového oříšku. Takto připravené směsi je umožněno rozvíjet své chuti po dobu nejméně šesti měsíců. Pak je po ochlazení na -6 °C přefiltrována. Tyto tři směsi jsou smíchány v konečné fázi procesu, tak aby byla co nejvěrněji udržena kvalita, chuť, barva a vůně brandy. Pro konečný produkt je také zásadní to, jak sud ovlivňuje chuť destilátu.