Nejlepší drinky z ginu

Gin je jeden z nejoblíbenějších destilátů na světě a díky své výrazné chuti a rozmanitosti si získal srdce mnoha milovníků koktejlů. A my jsme pro vás připravili tipy na nejznámější ginové koktejly, které by neměly chybět na žádném pořádném večírku.

JEDNODUCHÉ KOKTEJLY Z GINU

Gin & Tonic

Klasický Gin & Tonic je zcela určitě nejoblíbenější a nejznámější koktejl z ginu. Jednoduchý, osvěžující a neuvěřitelně variabilní. Potřebujete jen kvalitní gin (nabízí se BEST DROPS premium gin), výborný tonic a plátek citronu nebo limetky. Někteří navíc experimentují  s různými příchutěmi toniku a doplňují jej bylinkami nebo dalšími přísadami, aby dodali svému výslednému drinku jedinečný punc. Varianty na Gin & Tonic se ani nedají spočítat. 

Koktejl Martini Gin

Martini Gin je synonymem elegance a sofistikovanosti. Recept na Martini gin je jednoduchý - potřebujete opět pouze dobrý gin, trochu vermutu a na ozdobu olivu nebo citronovou kůru či plátek. Poměr ginu a vermutu je záležitostí osobního vkusu, ale obecně platí, že čím více ginu, tím je výsledný koktejl Martini sušší. Použijte na něj nejlépe koktejlovou sklenku.

MÍCHANÉ DRINKY Z GINU

Gin Fizz

Gin Fizz je klasický koktejl, který se vyznačuje svou perlivostí a svěžestí. Skládá se z ginu, citronové šťávy, cukrového sirupu (nebo třtinové cukru), bílku a sodovky. Bílek dodává drinku jemnou texturu, zatímco sodovka přidává perlivost. Podává se ve vysoké sklenici s ledem a je ideální na horké dny. Recept na Gin Fizz, ač se skládá z více ingrediencí, není vůbec složitý a výsledný koktejl určitě stojí za to.

Negroni

Pro ty, kteří mají rádi koktejly s nahořklou příchutí, je koktejl Negroni ideální volbou. Tento původem italský koktejl se míchá z ginu, Campari a sladkého červeného vermutu, nejčastěji v poměru 1:1:1. Koktejl Negroni je známý svou výraznou chutí a je perfektní jako aperitiv před večeří.

Tom Collins

Koktejl Tom Collins je osvěžující letní drink, jehož základem je gin (zkuste použít některý z ginů od společnosti Garage22) doplněný o čerstvou citronovou šťávu, cukrový sirup a sodovku. Tento koktejl je lehký, svěže perlivý a ideální na horké dny. Podává se ve vysoké sklenici s ledem a plátkem citronu.

ALKOHOLICKÉ DRINKY Z GINU

French 75

Koktejl French 75 je sofistikovaný koktejl, který kombinuje gin, citronovou šťávu, cukrový sirup a šampaňské. Tento drink je pojmenován po francouzském polním dělu z první světové války, a stejně jako ono, má skutečně silný „ráz“. Podává se ve flétně na šampaňské a je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti.

Gimlet

Gimlet je jednoduchý, ale velice elegantní koktejl, který spojuje gin a limetkový cordial. Limetkový cordial je směs limetkové šťávy, cukru a vody, který se dá koupit již hotový nebo si ho každý může velmi jednoduše namíchat. Poměr ginu a cordialu může být libovolný podle chuti, ale obvykle je to 2:1 ve prospěch ginu. Koktejl Gimlet je skvělý především pro milovníky kyselejších a osvěžujících nápojů.

South Side

South Side je osvěžující koktejl, který kombinuje kvalitní gin, citronovou šťávu, cukrový sirup, čerstvé lístky máty a sodovku. Tento drink je perfektní pro ty, kteří mají rádi jemnou mátovou příchuť v kombinaci s kyselou svěžestí. Občas se mu také říká "ginové mojito". Před nalitím do sklenice je nutné všechny ingredience důkladně protřepat, mátové lístky ideálně ještě navíc promačkat lžičkou. Podává se v koktejlové sklenici, často s lístky máty jako ozdobou.

NEJLEPŠÍ KOKTEJLY

Gin nabízí nekonečné možnosti a každý ginový koktejl přináší jedinečný zážitek. Ať už tedy preferujete jednoduché a osvěžující nebo komplexní a sofistikované chutě, ginové drinky mají co nabídnout každému milovníkovi dobrého pití. Mnohé z nich jsou naprosto ideální koktejly na léto.

Alkoholické koktejly z ginu jsou skvělé, nicméně milovníci koktejlů jistě ocení i takové, jejichž základem jsou i další destiláty:  whisky, rum, oblíbená je také vodka, tequila nebo prosecco (základ pro Aperol Spritz). Koktejly z whisky mají často velmi komplexní chuť, někdy jsou kouřové nebo dokonce sladko-hořké. Rumové koktejly si v posledních letech získávají stále větší oblibu, Mojito, Cuba Libre nebo koktejl Daiquiri dnes nesmí chybět v nabídce žádného baru.

Koktejlů je skutečně nepřeberné množství a záleží už jen na fantazii každého, zda použije pro základ drinku destilát nebo šumivé víno. Skvělý a osvěžující koktejl je potom na světě.