Nikka Coffey Vodka 0,7 l
Kód: 1361490Související produkty
Detailní popis produktu
Nikka Coffey Vodka je japonský destilát, který zaujme svou jedinečnou jemností a čistotou. Vyrábí se v tradičních Coffeyho destilačních kolonách, které byly původně navrženy pro výrobu whisky. Tento specifický proces zaručuje bohatou a krémovou texturu vodky, která je zároveň jemná a hladká na patře.
Nikka Coffey Vodka se destiluje z vysoce kvalitní kukuřice a sladového ječmene, což jí dodává lehce sladký charakter s nádechem citrusů a vanilky. Její chuť je delikátní a harmonická, s dokonale vyváženou komplexností, která vyústí v dlouhý a čistý závěr.
Tato vodka je ideální jak pro samotné popíjení, tak pro ty, kteří hledají něco výjimečného do koktejlů. Nikka Vodka přináší japonskou preciznost a řemeslnou dokonalost do každé sklenky, což ji činí neodolatelným kouskem pro všechny, kdo ocení prémiové destiláty.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost patří také palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki. Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil destilaci a míchání whisky a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo.
#ShowMore#
Masatuka Taketsuru
V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto. V roce 1924 se tak stal pomyslným otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó, a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první míchané whisky. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.
Nikka´s Oldest Distillery
Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20 % trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek používají i zcela nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou většinou charakterizovány jako typ "Lowland", z palírny Yoichi potom spíše jako "Highland".