Nikka from the barrel 0,5 l
Kód: 1143100Související produkty
Detailní popis produktu
Představujeme vám Nikka From the Barrel, výjimečnou whisky, která v sobě nese umění japonské destilace a preciznost ve vytváření dokonalých chutí. Tento blend, který získal řadu mezinárodních ocenění, je vyrobený pro ty, kteří chtějí prozkoumat nové chuťové zážitky a ocenit prvotřídní kvalitu.
Nikka From the Barrel je výsledkem pečlivého míchání více než 100 různých single malt a grain whisky z destilérek Yoichi a Miyagikyo. Po blendování zraje whisky v použitých sudech po bourbonu, což jí dodává neuvěřitelnou hloubku a komplexnost.
Už při prvním přivonění vás Nikka okouzlí bohatými aromaty sušeného ovoce, koření, vanilky a karamelu. Na patře se rozvíjí do plného, bohatého těla s tóny tmavé čokolády, dubového dřeva, skořice a jemného kouře. Závěr je dlouhý a vyvážený, s příjemným hřejivým pocitem a nádechem černého pepře a ovoce.
Nikka From the Barrel je balena v elegantní, minimalistické lahvi, která odráží japonskou estetiku a smysl pro detail.
Zažijte jedinečný zážitek s whisky Nikka a objevte tajemství japonského mistrovství v každé kapce. Tento blend je dokonalým spojením tradice, inovace a nekompromisní kvality, které vás přenese do světa japonské whisky.
Vítěz z roku 2007 jako nejlepší japonská míchaná whisky.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské whisky |
---|---|
% alkoholu: | 51.4 |
Druh whisky: | Blended |
Objem: | 0,5 l |
Výrobce: | Nikka |
Země: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost patří také palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki. Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil destilaci a míchání whisky a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo.
#ShowMore#
Masatuka Taketsuru
V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto. V roce 1924 se tak stal pomyslným otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó, a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první míchané whisky. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.
Nikka´s Oldest Distillery
Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20 % trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek používají i zcela nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou většinou charakterizovány jako typ "Lowland", z palírny Yoichi potom spíše jako "Highland".