Pineau des Charentes François Peyrot Blanc Vieux 12 Y.O. 0,75 l
Kód: 1408900Související produkty
Detailní popis produktu
Pineau Blanc Vieux 12 Y. François Peyrot je dvanáctileté pineau z oblasti Grande Champagne. Barva je měděná s odlesky zlata. Aroma je komplexní, v chuti se odhalují tóny medu, čerstvých hroznů a zázvoru. Velmi elegantní balance mezi hořkostí, alkoholem a cukrem. Zakončení je velice dlouhé. Doporučujeme podávat s „Foie Gras“ nebo modrým sýrem.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Dezertní vína |
---|---|
% alkoholu: | 18 |
Objem: | 0,75 l |
Stáří: | 12 let |
Výrobce: | Peyrot |
Země: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Společnost Francois Peyrot, která se již po 3. generaci věnuje výrobě koňaku, se vyznačuje silným rodinným duchem. V současnosti se vinice „Les Bergeronettess“ rozkládají na 25 hektarech v oblasti Grande Champagne 1er Cru. Říká se, že prapradědeček Jean Baptiste položil základy této rodinné výroby v roce 1893 a vnesl do ní ducha výroby koňaku. Ve skutečnosti to všechno začalo v roce 1956, kdy prarodiče Mathilde a Jean, začali s produkcí vína určených pro výrobu koňaku na 7 hektarech vinic. Nejprve dodávali cognac na úrovni velkoobchodu, a poté v roce 1970 přišli Francois a Gizele s vlastní značkou. Pod ní začali prodávat první produkci V.S.O.P. s názvem „Cognac Francois Peyrot“.
Rodinná tradice
Jejich děti dodnes s nadšením pokračují v tradici výroby a vyvíjí úsilí, aby co nejlépe dokázali pokračovat v jejich krocích a řídí se mottem: „Kultivovat víno s vášní a respektem“. V posledních dvaceti letech rodina věnuje zvláštní péči právě kultivaci vína a klade důraz na kvalitu nikoliv na kvantitu. Zavedli novou technologii šetrnou k životnímu prostředí – tzv. „culture raisonnée“ (promyšlená kultivace vinic). Tato metoda umožňuje udržovat harmonii fauny a flóry a kvůli ochraně travin na vinohradu také bez používání pesticidů a další chemie.