Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc 18.-21. dubna bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přeje vám pohodové Velikonoce.

Prádlo 10 Y.O. 0,7 l

Kód: 1146001
Značka: Prádlo
1 539 Kč 2 198,57 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Prádlo je jedinečná whisky původem z české stejnojmenné vesnice Prádlo. Jedná se o jednu z nejdéle fungujících českých palíren. Tato palírna dala světu i whisky HAMMER HEAD.

Prádlo 10 Y.O. byla destilovaná v roce 2011, následně strávila dlouhých 10 let v silně vypálených dubových sudech a v sudech po portském víně.

Má svěží a lehké aroma s tóny ovoce, perníku a dřeva. V chuti převládají sladší tóny skořice, koření a rovněž lehký náznak dřeva. Závěr je příjemně dlouhý, rozvíjí se do oříškových tónů.

Informace o alergenech.

Hammer Head 1989 23 Y.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Hammer Head 1989 23 Y.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Hammer Head 1989 23 Y.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Hammer Head 1989 23 Y.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: České whisky
% alkoholu: 43
Druh whisky: Single Malt
Objem: 0,7 l
Stáří: 10 let
Výrobce: Prádlo
Země: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Česká whisky má svou legendu – a jméno této výjimečné whisky je Prádlo. Vyrábí se v obci stejného jména nedaleko Nepomuku a nyní pod značkou Stock Plzeň-Božkov spojuje desetiletí tradice, unikátní české suroviny a moderní řemeslný přístup. Před pár lety se značka whisky Prádlo oficiálně představila i českým milovníkům whisky, a to v několika různých variantách, přičemž nejznámější z nich jsou varianty ve stáří 10, 18 a 30 let.

   #ShowMore# 

 

Zrození whisky Prádlo

Výroba whisky v Prádle začala v roce 1976, kdy se Československo snažilo vytvořit vlastní odpověď na slavný skotský destilát a  pokusit se vyrobit něco podobného jako je skotská whisky. Výsledkem byla řada experimentálních whisky, z nichž později vzešla známá značka whisky Hammer Head. Ta zanikla s posledním plněním – a vznikl prostor pro novou éru: whisky Prádlo.

V roce 2010 byla v palírně obnovena pravidelná destilace, která využívá výhradně český ječmen odrůd Bojos a Overture sladovaný v Bruntále. Fermentace probíhá s pomocí pekařských kvasnic, následná dvojitá destilace se odehrává nejprve v koloně (kolonová destilace) ze 70. let a poté v klasických měděných kotlích (pot still). Výsledný destilát zraje v silně vypálených sudech z českého zimního dubu, jejichž dřevo výrazně ovlivňuje výsledný charakter whisky.

Za vysokou kvalitou výsledné české whisky stojí také zkušenosti Kristiny Demelové, která nyní pracuje na pozici master distiller a v palírně pracuje již od roku 1985, kdy sem nastoupila po studiích na VŠCHT na potravinářské fakultě. Ta dnes také stojí za všemi současnými edicemi whisky Prádlo.

Co dělá whisky Prádlo výjimečnou?

Suroviny z Česka – slad z Bruntálu, český dub, česká voda. Autenticky lokální whisky.

Dlouhé zrání – žádné tříleté experimenty. Prádlo přichází rovnou s 10, 18 a 30letými plněními.

Ženská ruka v řemesle – Kristina Demelová vede destilaci už od 80. let.

Malá produkce – limitované edice (např. 30letá má jen 300 lahví), ruční přístup a důraz na kvalitu.

Co přinese budoucnost?

Po letech čekání se značka whisky Prádlo konečně objevila v českých obchodech a stala se vyhledávaným artiklem. Vzhledem k úspěchu stávajících druhů whisky se dá očekávat, že značka bude pokračovat ve vývoji nových edic – a že si česká whisky konečně získá pevné místo nejen v srdcích sběratelů, ale i běžných milovníků whisky.