Ron Botran Reserva 15 Y.O. 0,7 l
Kód: 1256200Související produkty
Detailní popis produktu
Ron Botran Reserva je jedinečný rum, který je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve bourbon, sherry a portské víno. Je vyráběn kombinací rumů o průměrné době zrání 5 - 15 let. V roce 2010 získal významné ocenění Gold Medal at Ministry of Rum 2010.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 40 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | 15 let |
Výrobce: | Botran |
Země: | Guatemala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rumy Botran jsou po téměř století vyráběny v Guatemale jakožto vůbec první guatemalský rum. Právě Guatemala má sopečně obohacenou půdu a ideální klima pro pěstování cukrové třtiny. Rodina Botran byla běžně známá jako výrobce cukrové třtiny v Guatemale, ale v roce 1939 se rozhodla začít vyrábět i samotné rumy. Pět bratrů založilo malou výrobnu rumu a začali s produkcí. Cukrovou třtinu rodina pěstuje na vulkanické půdě, která jí dodává velké minerální bohatství. Rumy se také vyznačují zráním ve velkých nadmořských výškách, což má společně s nižší teplotou zásadní vliv na odpařování neboli andělský podíl.
Rumy Botran se v současné době destilují ve stejné palírně jako například rumy Zacapa. Liší se od ostatních tím, že nejsou z melasy, ale přímo ze šťávy cukrové třtiny. Díky tomu jsou méně sladké, avšak chuťově výraznější a komplexnější. Pro zrání se používají takřka výhradně sudy z bílého dubu, kde rumy zrají po dlouhé roky metodou solera. Na závěrečné dozrávání jsou použity sudy po sherry či sudy, ve kterých předtím zrálo portské víno.