Sauvignon Henry of Pelham 0,75 l
Kód: 2688100Související produkty
Detailní popis produktu
Co značí přeškrtnutá cena?
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Henry of Pelham je založeno na rodinné tradici již šesti generací. Současnými majiteli jsou tři bratři: Paul, Matthew a Daniel Speck. Jejich podpisy najdeme na zadní vinětě lahve. Tradice vinařství Henry of Pelham sahá do roku 1842, kdy syn praprapradědečka současných majitelů vysadil jedny z prvních vinic v Kanadě.
#ShowMore#
Ideální podmínky
Současné vinařství se rozprostírá na ploše 135 hektarů a nalezneme zde bílé víno a jeho odrůdy jako Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio nebo Savignon Blanc, dále pak červené víno Pinot Noir, Cabernet Franc nebo Merlot. Vinice jsou součástí apelace Niagara Peninsula (Niagarský poloostrov). Všechny hrozny pro vína Henryho Pelham a Speck Family Reserve se pěstují v sub-apelaci Short Hills Bench. Pro tuto oblast jsou charakteristické velmi teplé slunečné dny a chladné noci. Společně s bohatou naplaveninovou a komplexní půdou jsou ideální pro rozvoj intenzivních hroznových chutí. Půda je tvořena směsí jílu, štěrku a hlíny a je bohatá na nerostné látky a stopové prvky. Svahy jsou mírné s dobrou drenáží. 90 % svahů je jižních a jsou součástí jedné z nejteplejších oblastí pro pěstování vinné révy v okolí Niagary. Velká jezera (Erie a Ontario) okolo zmírňují výkyvy teplot a zajišťují příjemné jarní teploty a babí léta.
Pečeť nejvyšší kvality
Vinice umožnují vytvořit vína plná, intenzivní chuti a charakteru. Apelace je svou klasifikací omezena a výroba je tudíž velmi limitována. Kanadská vína nesou pečeť té nejvyšší kvality, vinařské autority VQA/The Vintners Quality Alliance. Množství hroznů ponechaných na keřích je rovněž omezeno a z jednoho akru se tak sklidí pouze okolo 4,5-5 tun. Hrozny jsou ručně sbírány. Fermentace probíhá většinou poměrně rychle v nerezových tancích, víno je potom svěží, šťavnaté, plné ovocných tónů a bez zbytečně velkého množství taninů.