Schiefer Riesling Qualitatswein feinherb 0,75 l
Kód: 2625850Související produkty
Detailní popis produktu
Polosuchý Schiefer Riesling feinherb z oceňované vinice původního vinařství Friedrich-Wilhelm-Gymnasium zaujme příjemnou vůní vyzrálých meruněk a zralých jablek. Břidlicové zvětralé půdy okolo řek Saar a střední Mosely dávají vínu lahodnou mineralitu. Ideální společník pro každý den. Láhev je uzavřena šroubovacím uzávěrem.
Doporučujeme podávat vychlazené na 8-10 °C. Obsah cukru, kyseliny a procento alkoholu se může mírně lišit dle ročníků. Alergeny: obsahuje siřičitany.
Objem: 0,75 l
Původ: Německo
Obsah alkoholu: 11,0 %
Zbytkový cukr: 16,7 g/l
Kyselinka: 8,3 g/l
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Na strmých svazích řek Mosel, Saar a Ruwer se nalézají nejstarší a zároveň nejkvalitnější vinice v Německu. Mírné klima a rozmanitost půdy, která je převážně břidlicového charakteru, poskytuje ideální podmínky pro pěstování a výrobu toho nejlepšího Ryzlinku rýnského. Svou jedinečnou kvalitou si získal mezinárodní uznání. A společnost Bischöfliche Weingüterrier Trier přispívá svou činností k uchování a kultivaci této jedinečné lokality.
#ShowMore#
Počátky nového vinařství
V roce 1966 došlo ke sloučení tří významných vinařství v této oblasti – Bischöfliches Konvikt, Bischöfliches Priesterseminar a Hohe Domkirche. Byl tak položen základ dnešnímu vinařství Bischöfliche Weingüter Trier. Celková plocha 130 hektarůje kombinací proslulých vinic okolo tří řek – Mosely, Saar a Ruwer. Nejkvalitnější vinice jsou: DHroner Hofberger (4,2 ha), Piesporter Goldtröpfchen (1,3 ha), Scharzhofberger (6,3 ha), Kanzemer Altenberg (5,9 ha) a Ayler Kup (10,2 ha). Na stráních okolo řeky Ruwer leží vinice Kaseler Nies´chen (3,1 ha). Dostatek kvalitních a rozmanitých vinic umožňuje společnosti produkovat skvělé rýnské ryzlinky odlišných charakterů. To činí z tohoto vinařství v moselském regionu vyhledávanou a velmi oblíbenou adresu. Od roku 2003 vinařství Bischöfliche Weingüter Trier vlastní také jedinečné vinice Friedrich-Wilhelm-Gymnasium.
Moselské víno
Moselská vína jsou proslulá svojí komplexností, která reflektuje samotnou přírodu. Na jedné straně je drsná krajina strmých břidlicových svahů a na straně druhé bujně zarostlé keře vinné révy. Vzájemně se tyto vlivy dostávají do dokonalé harmonie a výsledkem je jemný moselský ryzlink. Ovocná kyselinka a komplexní vůně přináší dokonalé kulinářské potěšení. Rozsáhlá kolekce vín sestává z řady DOM, která zastupuje typické regionální odrůdy hroznů, dále moselský riesling v klasickém kabinetním stylu, a nakonec i vína z prestižních vinic jako jsou DhronerHofberger, Scharzhofberger nebo KaselerNies´chen. Sekty a šumivá vína se v Bischöfliche Weingüter Trier vyrábí tradiční metodou kvašení v láhvi. Mezi takové patří Dom Riesling Sekt brut, Ayler Riesling Sekt brut nebo Scharzhofberger Sekt brut.
Cesta k budoucnosti
Od roku 2010 razí na vinicích a ve sklepích ředitel a enolog vinařství Bischöfliche WeingüterTrier Dr.Karsten Weyand motto: „méně je více“. Jeho hlavním cílem je neustále zvyšovat kvalitu vín a zároveň vyzdvihovat jejich mimořádné a typické vlastnosti. To, že společnost vznikla spojením tří legendárních lokalit s odlišnými vlastnostmi vína, je vidět od roku 2011 i na novém pojetí presentace vinařství. Logo nyní kombinuje nejen erby všech tří původních vinařství a vizuálně podtrhuje jejich spojenectví, ale nově také odráží design z roku 1902. Nové etikety pomáhají zákazníkům v orientaci v celé šíři sortimentu. „Pyramida vín“ ze společnosti Bischöfliche Weingüter Trier ukazuje přehledně celou řadu vín a poskytuje vodítko k porozumění jejich rozmanitosti.
Výroba
Vinařství Bischöfliche Weingüter Trier používá při výrobě vína trvale udržitelné metody, které chrání cennou půdu, podporují růst vinné révy ve správné rovnováze s okolní přírodou a tím dodávají dokonale zralé hrozny. Sklizeň se ze 70 % provádí ručně. Klaus Backens a Stephen Bigus jsou manažery rozsáhlých vinic celé společnosti a dbají všech aspektů šetrného vinohradnictví. Sklepmistr Johanes Becker nechává vinný mošt fermentovat zhruba z jedné třetiny v tradičních dubových sudech Fuder o obsahu 1000 litrů, zbývající část fermentuje v nerezových tancích. Sklepy společnosti mají rozlohu více než 30.000 čtverečních metrů, některé části pocházejí již z roku 600 našeho letopočtu. Nejstarší částí sklepů prochází starobylý vodovod pocházejí ještě z doby římské říše, který zásoboval vodou nedaleké císařské lázně Kaiserthermen.
Historie vinařství
V roce 1773 byl arcibiskupem Clemensem Václavem Saskem založen Bischöfliches Priesterseminar, původně pod jménem Seminariumlementinum. Nyní je to školící středisko římsko-katolické diecéze Trier pro kněží. Bischöfliches Priesterseminar má rozlohu 34 hektarů, včetně lokalit jako Erdneren Trepchen a Tritenheimer Apotheke na řece Mosele, vinici Kaseler Nies´chen na řece Ruwer a vinici Ayler Kup na řece Saar.
Hohe Domkirche (katedrála v Trevíru)
Hohe Domkirche, neboli Vysoká Katedrála, je nejstarší kostel v Německu a na sever od Alp. Císař Konstantin, který ve čtvrtém století poskytl pronásledovaným křesťanům azyl, nechal katedrálu postavit za přispění biskupa Agritiuse v letech 310-320. Budova byla považována za největší kostel římské říše. Její historie je úzce spjata s vinařstvím. Dokumenty z roku 1249 dokazují, že členové arcidiecéze byli během sklizně osvobozeni od svých běžných náboženských povinností. Hohe Domkirche má ve vlastnictví 6 hektarů půdy Scharzhofbergu v Sárské oblasti.