Yves Jacques Cuvée Giséle 2014 Brut 0,75 l
Kód: 1470590Související produkty
Detailní popis produktu
Ročníková šampaňská vína jsou vždy klenotem každého šampaňského domu. Ročník 2014 byl mimořádný především pro hrozny odrůdy Chardonnay, které dozrály do krásné sladkosti a Pinot Noir.
Šampaňské Gisele 2014 má jantarově zlatou barvu s třpytivými odlesky. Vůně je výrazná, silná, s tóny kopretin, květů lípy a čerstvého ovoce. Chuť je plná, aromatická, intenzívní s tóny pražených mandlí a dlouhou dochutí.
Je skvělé jako aperitiv, hodí se k drůbeži nebo pečenému masu.
Složení: 66% Chardonnay, 34% Pinot Noir
Alergeny: obsahuje siřičitany.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Šampaňské neboli Champagne |
---|---|
% alkoholu: | 12.5 |
Objem: | 0,75 l |
Výrobce: | Yves Jacques |
Země: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství rodiny Jacquesů je nejen příběhem o úspěchu a vášni, ale také o věrnosti k tradici a o hledání nových výzev. Jejich výjimečné a lahodné šampaňské je odrazem jejich oddanosti a pečlivé práce, která spojuje generace a vytváří vzrušující kapitolu v historii vinařství.
V rodinném vinařství Yves JACQUES se pečlivě starají o vinnou révu na svých rozsáhlých vinicích. Během generací se celková rozloha rozšířila až na 17 hektarů v údolí Marne, Côte des Blancs a v oblasti Aube v obcích Sézanne, Baye, Aÿ a Chouilly, které jsou klasifikovány jako Grand Cru. Vinice je osázeny třemi odrůdami hroznů, které mají téměř stejné zastoupení Meunier (37 %), Chardonnay (32 %) a Pinot Noir (31 %). Bez kvalitních hroznů, jak všichni vinaři vědí, nelze vyrobit dobré víno. Ve vinařství se tak klade skutečně velký důraz na pečlivost a udržitelnost celého procesu. Všechny hrozny jsou sváženy a lisovány v oblasti Baye a poté vinifikovány při nízkých teplotách ve vlastním sklepě společnosti. V průběhu zrání jsou šampaňská vína pravidelně ochutnávána, aby bylo zajištěno optimální zrání každého cuvée.
#ShowMore#
Historie rodinného vinařství Yves Jacques
Vinařství je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších odvětví zemědělství, které má bohatou historii sahající až do starověku. V dnešní době se tato tradice udržuje po celém světě, a mezi těmi, kteří se chopili vinařského řemesla, najdeme i rodinu Jacquesů.
V roce 1932 se Gilberte a André Jacquesovi, zemědělci z oblasti Brie, usadili v Baye, v srdci Coteaux du Petit Morin. Gilberte převzala vesnickou kavárnu, zatímco André pokračoval ve své zemědělské činnosti a rozhodl se zde založit první vinici. Tento krok byl prvním kamínkem v dlouhé historii rodinného vinařství.
V roce 1962 Gisèle a Yves Jacquesovi pokračovali ve zvelebování svého statku a investovali do prvního lisu, vinohradnického domu a sklepa. První láhve značky Champagne Yves Jacques byly dokončeny jen pár měsíců poté. Tímto se rodina Jacquesů poprvé zařadila mezi výrobce vysoce kvalitního šampaňského.
V roce 1982 převzali rodinný podnik Valérie a Rémi Jacquesovi. Díky jejich obchodní šikovnosti se šampaňské již prodávalo v celé Francii a současně pokračovali ve zvětšování chateau o nové terroiry v oblasti Côte des Blancs, v údolí řeky Marne a na Côte des Bars. Jejich vášeň a úsilí výrazně přispěly k rozvoji rodinného vinařství a rozšíření povědomí o značce Yves Jacques.
V roce 2022 se strážci rodinného dědictví a know-how svých předků stali Virginie a Quentin společně s Pauline a Bastienem. S úctou k tradici a touhou udržet živou rodinnou historii přebrali štafetu a nyní pečují o celé vinařství. Pokračují ve šlechtění nových odrůd a rozšiřování značky Champagne Yves Jacques do dalších koutů světa.