Zacapa 12 Y.O. Ambar 1 l

Kód: 1250740
Značka: Zacapa
1 199 Kč 1 199 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zacapa 12 Y.O. Ambar je směsí rumů o stáří 4 až 12 let. Je vyráběná s použitím metody Solera. Název Amber odkazuje na jantarovou barvu tohto rumu. Zacapa Master Blender, Lorena Vásquez, vytvořila tento jedinečný rum na počest sopek v Guatemale. Sopečný popel přispívá k úrodné půdě a dává cukrové třtině více sladkosti.

Informace o alergenech.

Zacapa 12 Y.O. Ambar 1 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Zacapa 12 Y.O. Ambar 1 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Zacapa 12 Y.O. Ambar 1 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Zacapa 12 Y.O. Ambar 1 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 40
Objem: 1 l
Stáří: až 12 let
Výrobce: Zacapa
Země: Guatemala

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba rumů značky Zacapa započala již v roce 1976, kdy byla založena palírna na oslavu výročí města Zacapa. Celý proces výroby začíná samozřejmě na plantážích cukrové třtiny. Ty se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce přibližně 350 metrů. Palírna Zacapa se chlubí tím, že její plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny díky kombinaci mikroklimatu, teploty a složení půdy ty nejlepší na světě. Také využívají pro výrobu rumů Zacapa panenský sirup – primární výrobek zpracování cukrové třtiny. Tím se odlišují od většiny ostatních výrobců, kteří využívají pro destilaci melasu, což je zbytkový produkt výroby cukru. Další unikát, který palírna drží, je využívání vlastního kmene kvasinek získaných z ananasu, které produkují typické, ojedinělé aroma rumů Zacapa.

   #ShowMore#

Jedinečný proces zrání rumu Zacapa

Proces zrání je také unikátní. V nadmořské výšce 2333 metrů se nachází tzv.“The House Above the Clouds(Dům nad mraky). Jedná se o jedno z celosvětově nejvýše položených míst využívaných pro zrání destilátů. Rum potom získává díky nižší teplotě (průměrná je 16,6°C), řidšímu vzduchu a nižšímu atmosférickému tlaku svoje specifické vlastnosti. Toto prostředí zpomaluje zrání a pomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Rumy Zacapa zrají způsobem Sistema Solera – jde o způsob zrání převzatý z výroby sherry, využívající míchání (tzv. blendování) rumů různého stáří a z různých sudů. Například v sudech po robustní nasládlé americké whiskey, jemném sherry Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází všemi typy sudů, od kterých přebírá specifické tóny v chuti a aroma. Díky tomu vzniká rum jedinečné kvality, který od svého uvedení získává jednu cenu za druhou i na mezinárodních prestižních soutěžích a výstavách.