Zacapa Centenario El Alma Heavenly Cask Collection 0,7 l
Kód: 1251071Související produkty
Detailní popis produktu
Zacapa, to jsou guatemalské rumy z panenského medu cukrové třtiny, které vznikají v destilační koloně a zrají systémem solera v nadmořské výšce 2.300 metrů, pod dohledem nejslavnější master blenderky Loreny Vasquez.
Zacapa El Alma je druhou ze čtyř limitovaných edic z kolekce Heavenly Casks. Jako ostatní zraje systémem solera a jde o blend 6-24letých rumů. El Alma zrála ve opětovně vypálených sudech po americké whiskey, které ji dodaly tóny pražených vlašských ořechů.
Dokonalý způsob, jak si vychutnat rum Zacapa El Alma, je v jeho čisté podobě nebo na ledu. Pokud si chcete dopřát ještě o něco větší zážitek, doplňte opečenými vlašskými ořechy.
Lorena Vasquez, master blender značky Zacapa, doporučuje rum podávat s uzenou šunkou nebo hovězím masem marinovaným v sójové omáčce s nádechem sezamového oleje a medu. Alternativou může být uzený sýr gouda s pomerančovým nebo broskvovým džemem.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 40 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | minimálně 6 let |
Výrobce: | Zacapa |
Země: | Guatemala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výroba rumů značky Zacapa započala již v roce 1976, kdy byla založena palírna na oslavu výročí města Zacapa. Celý proces výroby začíná samozřejmě na plantážích cukrové třtiny. Ty se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce přibližně 350 metrů. Palírna Zacapa se chlubí tím, že její plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny díky kombinaci mikroklimatu, teploty a složení půdy ty nejlepší na světě. Také využívají pro výrobu rumů Zacapa panenský sirup – primární výrobek zpracování cukrové třtiny. Tím se odlišují od většiny ostatních výrobců, kteří využívají pro destilaci melasu, což je zbytkový produkt výroby cukru. Další unikát, který palírna drží, je využívání vlastního kmene kvasinek získaných z ananasu, které produkují typické, ojedinělé aroma rumů Zacapa.
#ShowMore#
Jedinečný proces zrání rumu Zacapa
Proces zrání je také unikátní. V nadmořské výšce 2333 metrů se nachází tzv.“The House Above the Clouds“ (Dům nad mraky). Jedná se o jedno z celosvětově nejvýše položených míst využívaných pro zrání destilátů. Rum potom získává díky nižší teplotě (průměrná je 16,6°C), řidšímu vzduchu a nižšímu atmosférickému tlaku svoje specifické vlastnosti. Toto prostředí zpomaluje zrání a pomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Rumy Zacapa zrají způsobem Sistema Solera – jde o způsob zrání převzatý z výroby sherry, využívající míchání (tzv. blendování) rumů různého stáří a z různých sudů. Například v sudech po robustní nasládlé americké whiskey, jemném sherry Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází všemi typy sudů, od kterých přebírá specifické tóny v chuti a aroma. Díky tomu vzniká rum jedinečné kvality, který od svého uvedení získává jednu cenu za druhou i na mezinárodních prestižních soutěžích a výstavách.