Ajala
Celé dobrodružství brněnských zakladatelů této populární značky začalo ochutnáním poctivé čokolády z Guatemaly. A právě tato mayská čokoláda pro ně byla neskutečným zážitkem – absolutní nadšení se střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky můžeme říct, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si doposud kupovali. Začali se tedy o čokoládu více zajímat a zjistili, že v Evropě není snadné získat pravou a poctivou čokoládu. Nebo že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše je inspirovalo k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE.
#ShowMore#
Historie čokolády Ajala
Ajala znamená v mayském jazyce probuzení a přesně takové pocity by vám tato malá manufaktura ráda předala. Aby vás už první kousek čokolády překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání. V posledních letech je stále více oblíbené kombinovat rum s tmavou čokoládou a k tomu je čokoláda z Guatemaly jako stvořená.
"Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími čokoládu a zodpovědným přístupem se starat o blaho naší planety." – Ajala Chocolates