V roce 1893 objevil John Morrison na svém nově koupeném pozemku několik pramenů čisté vody. Její výjimečná kvalita a další příznivé okolnosti (poloha v úrodné oblasti, kde se pěstoval kvalitní ječmen a blízkost železniční trati) ho inspirovaly k založení palírny Knockdhu. Výroba whisky byla zahájena v roce 1894 ovšem během hospodářské krize v letech 1931-33 byla palírna uzavřena, stejně jako během 2. světové války, kdy sloužila k ubytování vojáků. Třetí zavření palírnu potkalo v roce 1983. Po koupi společností Inver House v roce 1989 byla výroba whisky obnovena. Od roku 1994 používá palírna pro svojí single malt jméno An Cnoc, aby tak nedocházelo k záměně s palírnou Knockando. Palírna prošla během svého vývoje několika přestavbami, ale stále ještě používá původní destilační kotle, které jsou zárukou zachování stejné chuti jako před 100 lety.
Whisky z této palírny je součástí řady míchaných whisky, např. Mac Arthurs's, Catto´s, Inverhouse, Blairmhor, Glen Talloch, Heater Cream a Hankey Bannister. Single malt se stáčí jako dvanáctiletá, na trhu se však vyskytují i starší plnění pod původním názvem.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.