Rumová palírna Appleton se řadí mezi jedny z nejstarších na světě. Výjimečné a komplexní rumy, které mají své fanoušky po celém světě, jsou na ostrově vyráběny po více než 270 let. Na Jamajce se zároveň jedná o nejstarší nepřetržitě fungující palírnu. Za dlouhou dobu své existence získal Appleton pověst špičkového rumu vyráběného tradiční metodou a poctivým zráním, díky čemuž se právem řadí mezi nejvyhlášenější rumové značky na světě. Za zmínku stojí také domněnka, že palírna existuje o více než 100 let déle a to konkrétně do roku 1655, kdy Jamajku převzal od Španělska anglický král. Na obsazení se podílel Francis Drake, který odměnou dostal území, na němž se palírna nachází.
#ShowMore#
Palírna rumu Appleton se ukrývá v údolí Nassau v srdci Jamajky ve farnosti St. Elizabeth. Podmínky pro pěstování cukrové třtiny a výrobu rumu jsou zde ideální z klimatického i geologického pohledu. Místní vápencové půdní podloží přirozeně filtruje pramenitou měkkou vodu ze které se rum vyrábí. V celkové filozofii palírny se odráží úcta k tradičním výrobním postupům, ale také úcta k přírodě a s tím spojená ekologie. To vše se podepisuje na výsledné chuti rumů.
Srdcem každé palírny je vrchní master blender, který stojí za výsledným chuťovým profilem. U palírny Appleton stojí za tímto procesem Joy Spencer, která se stala v roce 1997 první ženou s titulem Master Blender na světě a nutno říct že svůj um prezentuje s velkým úspěchem.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.