Již od roku 1992 vyrábí společnost Bairnsfather své magické nápoje. Přímo pod Červenou horou a Červenohorským sedlem leží tato palírna, na kterou dohlíží tajemné Jesenické hory. Zde vzniká absinth prémiové kvality. Cíl je jediný: vyrábět ten nejkvalitnější absinth, používat nejčistější líh, vodu a byliny. Díky kombinaci moderních přístrojů a tradičních postupů vznikají nápoje výjimečné kvality. Proto je Bairnsfather exportován do celého světa a konzumuje se tam, kde lidé poznají, co to je kvalita a rozdíl mezi ručně vyráběnými nápoji z bylin a průmyslovou výrobou lihovin z trestí a barviv.
#ShowMore#
Z čeho se vyrábí absinth
Pro výrobu bylinných destilátů Bairnsfather jsou používány pouze nejčistší suroviny. Základem je pelyněk pravý, který v palírně šlechtí přes 20 let. Tento pelyněk je francouzský (Pontalier) a švýcarský (Val-de- Travers) hybrid. Část bylin potřebných pro výrobu si v palírně pěstují sami. Jedná se především o alpské byliny, kterým se daří v drsném horském prostředí. Ty jsou sklízeny ručně a sušené za tmy v chladném přírodním prostředí historické stodoly. Palírna též přináší osvětu o účincích absinthu, ale také jak správně pít absinth.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.