Becherovka je nejenom populární likér, ale také kulturní ikona s hlubokými kořeny v historii a tradicemi České republiky. Poprvé byla vyrobena v roce 1807 v českém městě Karlovy Vary (dříve Karlsbad). Jejím tvůrcem byl lékárník Josef Vitus Becher. Původně byla vytvořena jako léčebný tonikum, které mělo léčit různé zažívací potíže a posilovat imunitní systém. Receptura Becherovky je tajemství, které je předáváno z generace na generaci a je známá pouze několika málo lidem. Obsahuje směs bylin a koření, které jsou macerovány a destilovány spolu s alkoholem.
#ShowMore#
Výroba likéru Becherovka
Likér Becherovka se vyrábí z místního pramenitého zdroje vody a více než 20 druhů bylin, koření a dalších přísad. Tato směs je pak destilována a macerována, aby vytvořila charakteristickou chuť a aroma likéru. Společnost Becherovka je jeden z mála výrobců, kde je láhev stejně ikonická jako obsah. Pro všechny další edice, jako třeba KV14 nebo Unfiltered byl zvolený stejný tvar láhve, aby byla snadno odlišitelná pouhým okem od jiných značek konkurence, jako je například bylinný likérJägermeister. Dnes je tento bylinný likér populární po celém světě a je vyvážen do více než 35 zemí. Je tak oblíbený nejen v České republice, ale také v Evropě, Americe a Asii.
Likér Becherovka v kultuře
Becherovka je součástí české kultury a je často spojována s městem Karlovy Vary, které je známé svými lázeňskými prameny. Likér se často podává jako aperitiv nebo digestiv a je oblíbeným suvenýrem pro turisty navštěvující Českou republiku. Jako je pro Skotsko typická skotská whisky, nebo pro Dominikánskou republiku karibský rum, v tuzemsku je to tento nejznámější český likér. Nejlépe si jej vychutnáte samotný, ale je také oblíbenou ingrediencí pro nejlepší koktejly na léto.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.