Palírna společnosti Cartavio leží na peruánském pobřeží Pacifického oceánu. Její historie sahá do roku 1782, kdy Dominik Cartavio koupil zdejší pozemek a navázal na staletou tradici v pěstování cukrové třtiny. Samotná destilerie Cartavio, která se soustředila především na produkci průmyslového rumu, byla potom založena v roce 1929. V rámci mnohých organizačních a vládních změn na území Peru měnila následně palírna ve své historii různé majitele. V roce 1968 byla znárodněna, v polovině 90. let 20. století v rámci privatizace zase navrácena původní společnosti, která v té době vystupovala pod názvem Destilerias Unidas S.A.C. Všechny tyto změny se negativně odrazily na destabilizaci výroby rumu a na celkovém úpadku podniku. Zlom nastal až od roku 2001. Majitelé se rozhodli konečně modernizovat palírnu tak, aby technické vybavení i výrobní postupy odpovídaly 21. století. Co se naopak snažili zachovat nejvíce původní, byla receptura rumů a poctivý způsob zpracování surovin. V roce 2013 společnost ve znamení svého znovuzrození a odhodlání dobýt "rumový" svět změnila svůj název na Cartavio Rum Company.
#ShowMore#
Výroba rumu Cartavio
Palírna leží v údolí Chicama, které je známé svou příznivou klimatickou kombinací slunce, mořského vzduchu a zavlažovacího systému z And, což vytváří ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, z níž se rum vyrábí. Pro výrobu je používána výhradně cukrová třtina pěstována lokálními farmáři. Klimatické podmínky, podpora zdejšího průmyslu a především umění palírnictví jsou prvky, díky kterým je peruánský rum Cartavio oblíbený a uznávaný napříč kontinenty. Málokdy dochází k tak přirozenému spojení tradičních postupů s těmi moderními. Rum společnosti Cartavio je tak důkazem, že nejenom karibský rum může dosáhnout světové úrovně.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.