Již po šest generací se vyrábí na Chateau de Montifaud vytříbený koňak prvotřídní kvality. Vinice rozkládající se v samém srdci regionu Cognac na ploše 90 hektarů jsou situovány ve dvou hlavních oblastech: Angeac(Grande Champagne) a Jarnac (Petit champagne). Chateau de Montifaud zpracovává pouze vlastní produkci. Poloha vinic dodává koňaku velmi květinovou, jemnou, plnou chuť i vůni, s dlouhou dochutí na patře. Pro Grande Champagne je typická ovocná chuť, především peckovité ovoce, které je charakteristické pro koňaky prestižní kvality. Naopak pro koňak z Petit Champagne je typická květinová chuť. Stárnutí probíhá v 10 let starých dubových sudech, jež dodávají koňaku z Grande Champagne dřevitost a plné tělo a koňaku z Petite Champagne dodávají chuť po citronovníku. Ty nejstarší koňaky poté leží ve sklepích dlouhá desetiletí a stává se z nich ročníkový koňak.
#ShowMore#
Koňak Chateau de Montifaud
Hlavní Master Blender této společnosti ví, že pro kvalitní francouzský koňak je potřeba velmi pečlivý výběr sudů. Jak sud ovlivňuje zrání destilátu a proč se sudy vypalují jsou dvě věci, které se na výsledné tekutině podepisují zásadním způsobem. Koňak Chateau de Montifaud však nepatří ke světové špičce jen tak náhodou. Ve sklepeních tohoto prestižního výrobce koňaku pracují generace mistrů ve svém oboru. Z mnohých láhví této značky vznikají investiční láhve.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.