Výroba rumu na Kubě je datována již od 17. století, kdy byla z cukrové třtiny vytvořena melasa a použita k výrobě rumu. V 19. století se výroba velmi rozrostla zejména v oblasti Havany, Cardenas a Santiago de Cuba. V té době se již produkoval rum pro export. V roce 1964 byla v Santo Domingu založena značka rumu Ron Cubay, který byl produkován lihovary Kuby Ron SA. Zprvu byl rum vyráběn pro domácí spotřebu. Od roku 2010 je rum exportován do různých částí světa, tedy i do Evropy. Pro svou vytříbenou a jemnou chuť získává rum Cubay stále větší oblibu. Produkce Ron Cubay se skládá z pěti druhů stařených rumů od 3 do 10 let, nejoblíbenějším však dlouhodobě zůstává Ron Cubay Anejo Suave, který se perfektně hodí jak do míchaných nápojů, tak i na samotné pití.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.