Společnost Jägermeister byla založena v roce 1878 Wilhelmem Wieldem v městě Wolfenbüttel v Dolním Sasku v Německu. Legendární stejnojmenný likér byl však poprvé vyroben až v roce 1935 Curt-Emilem Wildem, synem zakladatele. Původně byl vyvinut jako bylinný digestiv, který měl podpořit trávení. Jeho receptura je tajná a známa je pouze malé skupině osob.
#ShowMore#
Výroba likéru Jägermeister
Jägermeister je vyroben z více než 50 různých bylin a koření, včetně sladkého fenyklu, anýzu, šafránu, skořice a hřebíčku. Tyto ingredience jsou macerovány ve zralém alkoholu po dobu několika dnů, aby budoucí likér získal bohatý a komplexní aromatický profil. Chuť je hlavním prvkem, díky kterému je tento likér tak populární. Hořkosladká chuť doplněná o silné bylinné tóny zahalená v jemném hávu. To podtrhuje dnes již ikonická láhev. Ta je tvarována do charakteristického tvaru a zdobena vyrytým logem jelení hlavy a dalšími symboly spojenými s historií likéru. Symbol jelena je u palíren oblíbený, používá ho například výrobce skotské whisky - palírna Glenfiddich.
Jak pít Jägermeister
Tento bylinný likér je často konzumován v čisté formě jako digestiv nebo je používán jako přísada pro nejlepší koktejly na léto, jako je "Jägerbomb", který se skládá z Jägermeisteru a energetického nápoje. Za svou existenci se stal jedním z nejprodávanějších bylinných likérů na světě a získal širokou popularitu nejen v Německu, ale také v USA, Velké Británii a dalších zemích.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.