Naga je prémiový rum pocházející z ostrova Jáva v Indonésii. Jeho historie sahá až do nizozemského koloniálního období, kdy byl ostrov známý především pro výrobu kvalitního koření, které se dostávalo na evropský trh. Během tohoto období na ostrově i přilehlých oblastech vzkvétalo zemědělství. Docházelo k pěstování exotických plodin, což vedlo k velkému zvýšení životní úrovně. Název Naga je odvozen od hinduistické a buddhistické mytologie, kde je drak Naga symbolem síly a moci.
#ShowMore#
Výroba rumu Naga
Způsob výroby rumu Naga je podobný tradičnímu postupu výroby, avšak s několika unikátními prvky. Rum je destilován z místní cukrové třtiny, která je díky vulkanickému podloží bohatá na přírodní cukry. Naga používá kombinaci tradičních měděných kotlů a moderních destilačních technik, což přispívá k vytvoření bohatého a komplexního profilu chuti. Zmíněným unikátním prvkem je kombinace různých sudů pro staření rumu v místním klimatu. Vysoké teploty a vysoká vlhkost pomáhají k rychlejšímu zrání rumu a ovlivňují tak tekutinu uvnitř sudu. Andělský podíl je v tomto případě vyšší než u rumů z jiných částí světa.
Jak pít rum Naga
Indonéský rum Naga se postupně dostává na Evropský trh a jeho popularita je čím dál větší. Je to především díky unikátní chuti, díky které se odlišuje od ostatních značek. K unikátnosti přispívá také originální design láhví, díky čemuž je tento rum originálním dárkem pro všechny rumové nadšence. Nejlépe si ho vychutnáte samotný v pokojové teplotě, ale také jako letní drink. Rum Naga je důkazem, že indonéský rum má svou tradici a pro karibský rum je tak velkou konkurencí
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.