Navarre

Rodina Navarre působí v regionu Angumois od 14. století, samotný cognac začali produkovat v 18. století. Vlastní jedenáct hektarů vinic exkluzivně situovaných v centru Grande Champagne. Z těchto jedenácti hektarů je 6 % vyhrazeno odrůdám Folle Blanche a Colombard. Na zbytku vinic se nejčastěji pěstuje odolná réva Ugni Blanc. Při výrobě svých produktů se rodina drží původních tradic a postupů. Ruční sběr hroznů, nepřetržitá kontrola destilace a dlouhého zrání je pro tento unikátní "koňakový dům" samozřejmostí. Destilace probíhá v malém měděném kotli typu alambic. Na kompletní výrobu od sběru hroznů až po lahvování si osobně dohlíží pan Jacky Navarre. Cognac zraje v dubových sudech z oblasti Limousin v nejtěsnější blízkosti řeky Charente, na krásném rodinném pozemku. Rodina Navarre zastává moto „nechť příroda vykoná většinu práce sama“. Při výrobě se proto nepoužívají žádné filtrační procesy a nejsou použita žádná aditiva. Jacky Navarre se v regionu těší velkému respektu a je právem nazýván pravým „artisan“ producentem.

Žádné produkty značky Navarre nebyly nalezeny...