Dnes již světoznámá značkatequila Padre Azulvznikla spojením dvou kultur, které k sobě našly cestu na svou dobu netradičním způsobem. Láska mezi mladým mužem z Rakouska Ederem a mexickou ženou započala cestu, na jejímž konci si dnes můžeme vychutnat tuto perlu mezi tequilou. Mladý Ederz rakouských Alp se nejprve zamiloval do půvabné mladé ženy z oblasti Jalisco v Mexiku Adriany Alvarez Maxeminy.
Ovšem v Mexiku také ochutnal tequilu a její chuť ho nadchla a inspirovala. Vášeň pro destilaci zdědil po svém otci, známém rakouském výrobci šnapsu. Jako věno navíc dostal od svého tchána finanční podporu, aby mohl nedaleko vesničky Tequila založit značkuPadre Azul. Novomanželé společně překonali dlouhou vzdálenost, odloučení i kulturní rozdíly a dali tak vzniknout příběhu, bez kterého bychom si dnes tequilu Padre Azul nemohli vychutnat.
Výroba
Tequila Padre Azul je vyráběna pouze ze 100% modré agáve pěstované v oblasti Jalisco. Sběr suroviny probíhá ručně, přičemž minimální stáří agáve je 8 let. Následné vaření probíhá v cihlových pecích, které se vyrábějí ze sopečné půdy a písku, díky čemuž odolávají vysokým teplotám. Zabraňují úniku páry, což zajišťuje ideální podmínky pro výrobu tequily. Destilace posléze probíhá v rustikálních, měděných destilačních přístrojích a zrání již tradičně ve vybraných dubových sudech po bourbonu. To vše pod dohledem zkušeného master blendera – mistra ve svém oboru. Ve všech krocích výroby je kladem obrovský důraz na dodržování tradičních postupů, protože v palírně věří, že právě to je základní pilíř tvořící základ pro výrobu jejich úžasného nápoje.
Na rozdíl od jiných výrobců tento proces u Padre Azul nekončí pouhou výrobou. Jak je na první pohled zřetelné, neobvykle velký důraz je kladen i na láhev samotnou. Je ručně foukaná a jen uzávěr láhve ve tvaru lebky váží úctyhodných 270 gramů. Inspirace mexickou kulturou, důraz na každý detail a kvalita zpracování ve finálním výsledku překonává většinu ostatních výrobců.
A jak si Padre Azul nejlépe vychutnáte?
Na ledu, případně jako součást míchaného nápoje, ideálně s prémiovým tonikem či limonádou. Za nás ale doporučujeme tequilu pít samotnou, protože jedině tak nejlépe oceníte její neobyčejně jemnou a dlouhotrvající chuť. Ucítíte v ní dotyk mexické kultury a všeho, co k ní neodmyslitelně patří.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.