Společnost Francois Peyrot, která se již po 3. generaci věnuje výrobě koňaku, se vyznačuje silným rodinným duchem. V současnosti se vinice „Les Bergeronettess“ rozkládají na 25 hektarech v oblasti Grande Champagne 1er Cru. Říká se, že prapradědeček Jean Baptiste položil základy této rodinné výroby v roce 1893 a vnesl do ní ducha výroby koňaku. Ve skutečnosti to všechno začalo v roce 1956, kdy prarodiče Mathilde a Jean, začali s produkcí vína určených pro výrobu koňaku na 7 hektarech vinic. Nejprve dodávali cognac na úrovni velkoobchodu, a poté v roce 1970 přišli Francois a Gizele s vlastní značkou. Pod ní začali prodávat první produkci V.S.O.P. s názvem „Cognac Francois Peyrot“.
Rodinná tradice
Jejich děti dodnes s nadšením pokračují v tradici výroby a vyvíjí úsilí, aby co nejlépe dokázali pokračovat v jejich krocích a řídí se mottem: „Kultivovat víno s vášní a respektem“. V posledních dvaceti letech rodina věnuje zvláštní péči právě kultivaci vína a klade důraz na kvalitu nikoliv na kvantitu. Zavedli novou technologii šetrnou k životnímu prostředí – tzv. „culture raisonnée“ (promyšlená kultivace vinic). Tato metoda umožňuje udržovat harmonii fauny a flóry a kvůli ochraně travin na vinohradu také bez používání pesticidů a další chemie.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.