Palírna Radlík je řemeslnou destilérií, kde se již od svého založení v roce 1998 snaží povznášet ovocné pálenky mezi prestižní destiláty.
Jak sami říkají, jejich cílem je objevovat duši ovoce, a zdá se, že se jim to daří. To ostatně dokládají mnohá ocenění na soutěžích u nás i za hranicemi. Na konci roku 2022 byli vyhlášeni Palírnou roku pro rok 2022/23 a jejich Vínovice z dubového sudu se stala Pálenkou roku. Také v roce 2023, na mezinárodní soutěži "Czech National Spirits Competition" získala palírna mnohá ocenění.
#ShowMore#
Výroba
Srdcem palírny je měděná dvoukotlová destilační aparatura, kterou si na základě více jak dvacetiletých zkušeností sami navrhli a nechali vyrobit na míru. K fermentaci ovocného rmutu stejně jako v moderních vinařstvích používají řízené kvašení při regulované teplotě, které lépe zachovává chuť a vůni ovoce. V každém litru destilátu je 12 až 18 kg kvalitního ovoce a všechny pálenky vznikají bez přídavku potravinářského lihu, cukru i aromat. Moderní technologie v kombinaci s tradičními postupy pomáhá, aby jejich ovocné destiláty byly zároveň jemné a plné chuti.
Palírna
Popis výroby
Zrající destilát
Rozsah výroby
Palírna Radlík část ze své produkce nechává zrát i v dubových sudech, čímž pálenky získávají jemnost a další chuťové nuance. V současné době mají v nabídce přes dvacet ovocných destilátů a vedle klasické slivovice, meruňkovice či hruškovice nabízejí i netradiční pálenky například z kdoulí, rybízu, ananasu, mirabelek, jeřabin či bezinek.
V Palírně Radlík si přejí, abychom na své národní destiláty byli již brzy stejně tak hrdí jako jsou Skotové na svou whisky, Francouzi na koňak či calvados nebo Italové na grappu.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.