Vinařství Veverka se nachází v malebné vinařské obci Čejkovice. Zde se rozprostírají vinice, za kterými stojí úmorná práce, úcta k tradicím, půdě a vinařskému řemeslu. Hlavní podmínkou pro výrobu kvalitního vína je vždy dobře vyzrálý a zdravý hrozen. Proto se Libor Veverka rozhodl pro výsadbu vlastních vinic, aby mohl mít celý proces pod kontrolou. Při zpracování a výrobě vína rodina dbá na spojení moderních technologií a tradičních postupů, které spolu s rukopisem mistrů vinařů dává jejich vínům nezaměnitelný charakter. Odměnou za tuto péči je pak to, že při vína mohou ve vinařství využívat pouze přírodní obsah cukru a kyselin, což z moravského vinařství Veverka dělá jedinečný přírodní produkt s harmonickou chutí a vůní.
#ShowMore#
Přívlastková vína Veverka
Rodinné vinařství Libor Veverka nabízí ve svém portfoliu především bílá vína suchá, nicméně u odrůd dosahujících vysokého stupně zralosti hroznů nechávají zachovaný příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. V neposlední řadě nalezneme v nabídce i vína červená a vína růžová. Poctivým přístupem k výrobě se snaží ve vinařství ukázat kvalitu místních vín a dokázat, že v porovnání s vinařským světem lze v místních podmínkách vyrábět špičková přívlastková vína. Víno Veverka se již na první pohled odlišuje od ostatních vín, své víno totiž lahvuje do láhví ve tvaru Burgunder, které jsou velmi oblíbené například pro víno odrůdy Chardonnay.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.